Kërmilli

Fjalët e më të vështira

 Një moluskë – tentakulat – të retraktohesh – superiore – një spirale – bimët – lagështija – të dimërosh – operkula  – të çelësh –

Pyetje për të kuptuar teksin

Përse kërmilli është një moluskë ?

Cilat janë pjesët e ndryshme të kërmillit ?

Ku ndodhen sytë e tij ?

Çfarë forme ka trupi i tij ?

Me çfarë ushqehet ai ?

Ku jeton ai ?

Cila është stina e tij e preferuar ; vera kur bën nxehtë dhe thatë apo vjeshta kur bie shi ?

Përse nuk shohim kërmilla në dimër ?

Si riprodhohet ai ?

Çfarë do të bësh herën e ardhshme, kur të shohësh një kërmill ?