Sara ka gjithmonë një zgjidhje

Fjalët e më të vështira

Një ngastër – pemë frutore – kopsht perimesh – të jesh në kërkim – të zbukurosh –  krimbat e bimëve  – të shpërndash – insektet – larvat

Pyetje për të kuptuar teksin

 • Kush është Sara ?
 • Kë takon Sara çdo të mërkurë ?
 • Ku banon gjyshi i Sarës ?
 • Si është organizuar kopshti ?
 • Cilën pjesë të kopshtit  preferon gjyshja e Sarës dhe përse ?
 • Çfarë thesaresh i sjell Sara nënës së saj çdo të mërkurë?
 • Përse gjyshi i Sarës është i dëshpëruar ?
 • Çfarë refuzon të bëjë gjyshi për të luftuar kundër krimbave dhe përse ?
 • Cila është ideja e Sarës për të shpëtuar kopshtin ?
 • Ku e gjen ajo zgjidhjen e problemit që ka gjyshi i saj ?
 • Çfarë propozon kopshtari i kopshtit publik ?
 • Çfarë pune bëjnë nusepashket në kopshtin e gjyshit të Sarës ?
 • Kush i ha krimbat ?
 • Në fund të historisë, gjyshi shpëton kopshtin e tij dhe zbulon diçka tjetër falë mendimit të Sarës, për çfarë bëhet fjalë  ?
 • Falë kujt gjyshi buzëqesh sërisht ?